Over de Bella Donna Company – Renske van Gunst - de drijvende kracht achter Bella Donna Company

Bam, daar lag ik. Ingestort en ik lag letterlijk op straat.

De afgelopen 30 jaar heb ik het gaspedaal te lang te hard ingetrapt. Mijn baan als trainingsmanager voor een cosmeticamerk ging gepaard met veel verantwoordelijkheid en werkuren en bracht mij tegelijkertijd ook veel moois. Het geven van persmeetings en workshops voor bladen als Nouveau, Marie Claire, Jan en Vogue zag ik als een echte dreamjob.

Totdat ik op een dag op straat instortte, letterlijk. Ik ging door een mallemolen van scans in het ziekenhuis en heb zelfs op de IC gelegen. Hersenschade, TIA, kortsluiting in mijn hoofd volgens de neuroloog. Ik moest mijn levensstijl per direct omgooien om weer gezond te worden.

Deed ik dat? Nee. Na 2 maanden werkte ik weer als voorheen. Met alle gevolgen van dien. Weer uitval, maar nu met geheugenverlies en 1% energie. Kortom: ik kon niets meer.

Na 3 jaar ontmoette ik drs. Ginny Chamorro in de Acibadem kliniek te Amsterdam. Ze heeft me ‘opgepakt’ en weer op de rails gezet. Ginny maakte mij duidelijk dat ik in de overgang zat. Dit was een extra reden waardoor ik moe kon zijn, somber, lusteloos en een kort lontje kon hebben.

Het duurde een paar maanden voor ik dat idee wilde accepteren.

De overgang was immers iets wat andere vrouwen hadden, niet ik.

Ik, vrouw van de wereld met een wereldbaan. Ik heb veel geleerd van Ginny en ik heb me verder verdiept in het thema De Overgang. Ik voelde dat ik zoveel vrouwen hiermee kon helpen. Dat zij zelf niet opnieuw het wiel uit hoefden te vinden om weer vitaal te zijn. Die kennis en ervaring is er al.

Dit was voor mij de aanzet om Bella Donna op te richten. Een onderneming die vrouwen verder helpt met adviezen waar je wat aan hebt als je hormonen uit balans zijn.

Missie Bella Donna Company

Ik heb een missie: zoveel mogelijk vrouwen bewust maken van het feit dat er leven is tijdens en na de overgang. Onderdeel van de missie is het taboe op het woord 'de overgang' op te heffen. Waarom? Omdat ik graag had gewild dat mijn eigen klachten eerder waren herkend als overgangsklachten.

Bella Donna Company richt zich dus op vrouwen (40+) die een vol en druk leven hebben. Die moe zijn, of eigenlijk gewoon op. Ze hebben een drukke baan, in combinatie met bijvoorbeeld een gezin en/of intensieve mantelzorg. Al die ballen in de lucht eisen ongemerkt hun tol.

Want juist de sterke vrouw die altijd maar doorgaat, komt op een dag de man met hamer tegen. In dit geval ‘de vrouw met de hamer’. Ze is gemeen en komt vaak onverwacht. Soms komt ze op tijd, soms te laat. In beide gevallen ben je aan het juiste adres bij de Bella Donna Company.

De overgang en werk

Die sterke vrouwen hebben vaak een werkgever. Een werkgever die ziet dat het niet goed gaat, maar die niet weet hoe daarin te steunen en te helpen. Goed nieuws: als werkgever kun je helpen. Want vaak herkent een huisarts de ongemakken niet direct als overgangsklachten waarna vrouwen nog een lange tijd aanmodderen. Unhappy en zonder dat ze weten waar de klachten nu écht vandaan komen.

Daarin wil ik een brug zijn tussen vrouwen en hun werkgevers of huisarts/bedrijfsarts. Dit zijn vaak mannen en die hebben geen idee wat een vrouw doormaakt. Terwijl je als werkgever wel graag vitale en fitte werkneemster hebt die positief en gelukkig in het leven staan. Dat zorgt meteen voor een daling van de verzuimcijfers.

Hoe kan ik helpen: met lezingen, zodat werkgevers snappen wat vrouwen doormaken. En met 1-op-1 coaching, zodat we samen kunnen kijken wat jij als vrouw nodig hebt. En ik heb een lijst met adressen van mensen die je kunnen helpen.

Het doel van Bella Donna is dus om de ogen te openen. Zodat je weet wat er allemaal mogelijk is. Pas dan kun je een passende oplossing vinden en de weg naar jouw geluk vervolgen.

Lezing ‘Je hormonen en de overgang de baas worden’

Op dit moment werkt Renske vooral aan bewustwording. Aan het opheffen van het taboe. Aan bewustwording en vooral ook aan hoop bieden. Want je hoeft niet ziek zwak en misselijk die 10 jaar durende overgang door.

Ja, de overgang duurt gemiddeld 10 jaar.

Het kan zo anders. Waardoor je je als vrouw veel gezonder en fitter voelt én werkgevers weer ten volle van je kennis en kunde kunnen profiteren. Want fitte, gelukkige en productieve vrouwen halen de verzuimcijfers meteen omlaag.

Daarom geeft ik lezingen en je kunt natuurlijk ook persoonlijke coaching van me krijgen.

Lezingen Coaching


Wil je eerst weten wie ik ben?

Zou ik zelf ook willen, want je wilt natuurlijk wel een specialist in huis halen.

Wie is Renske